ICT - ICT at 1st Model Experimental Primary School Thessaloniki - SPE-AUTh

ICT at 1st Model Experimental Primary School Thessaloniki - SPE-AUTh

Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Δεινόσαυροι και άγρια ζώα ζωντάνεψαν μπροστά μας στο Εργαστήριο Πληροφορικής...μέσα από Βιβλία Επαυξημένης Πραγματικότητας [Augmented Reality]




Την Παρασκευή 15 Απριλίου στο Εργαστήριο Πληροφορικής ζωντάνεψαν δεινόσαυροι 
και ζώα της ζούγκλας! ...και όχι μόνο αυτό... είχαμε τη χαρά να βγάλουμε και φωτογραφίες μαζί τους!
Και όλα αυτά γιατί είχαμε τη χαρά και την τιμή να μας επισκεφθούν ο Βαγγέλης και η Κατερίνα Παπούλια, (2 από τα 4 μέλη της ομάδας livebooks.gr),  που δημιούργησαν το 1ο Ελληνικό Βιβλίο επαυξημένης πραγματικότητας! Την παρουσίαση των βιβλίων παρακολούθησαν τα τμήματα Γ2 και Δ1.
Τα απίθανα αυτά βιβλία μόλις τα πήραμε στα χέρια σας και τα ανοίξαμε οι ήρωες τους ζωντάνεψαν μπροστά μας! Και όλα αυτά χάρη στην τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας [Augmented Reality]! Κατεβάζετε την εφαρμογή, βάζετε το tablet ή το κινητό πάνω στις σελίδες με το ειδικό σύμβολο και βλέπετε τους ήρωες να ζωντανεύουν και να περπατούν πάνω στο βιβλίο!
Η τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας [Augmented Reality], που χρησιμοποιεί η ελληνική περίπτωση βιβλίων του livebooks.gr πρωτοπορεί και  ενσωματώνει μια ολόκληρη εφαρμογή στο εξώφυλλο, η οποία εμφανίζει ένα μεγάλο δεινόσαυρο στην οθόνη του κινητού με τον οποίο μπορείς να βγάλεις μέχρι και τη δική σου, ξεχωριστή, selfie σε όποιο μέρος εσύ επιθυμείς, στο δωμάτιο σου, στο εργαστήριο Πληροφορικής (όπως κάναμε εμείς :), ή ακόμα και πάνω στο τραπεζάκι μαζί με τα αγαπημένα σου παιχνίδια...παίζοντας μαζί τους!

Πέρα όμως από την εμπειρία να φέρουμε τους ήρωες στο δικό μας χώρο είχαμε και τη χαρά να μπούμε και εμείς στον δικό τους μαγικό κόσμο
Φορέσαμε λοιπόν το VR headset και περπατήσαμε σε λιβάδια μαζί με τους δεινόσαυρους... κάποιοι "τυχεροί" μάλιστα βρέθηκαν και μέσα στο στόμα του! 


Σας δίνουμε μία μικρή γεύση από όσα είδαμε και ζήσαμε μέσα από τις παρακάτω εικόνες και φωτογραφίες. Η γεύση είναι όμως πολύ μικρή γιατί η "αληθινή" Εικονική Πραγματικότητα (Virtual Reality), δε μπορεί με τίποτα να περιγραφεί μέσα από λέξεις, ούτε καν από εικόνες (1 εμπειρία εικονικής πραγματικότητας  ίσον με 1000 εικόνες ...όπως λέω κι εγώ :)


Σας ευχαριστούμε πολύ Livebooks.gr!!!








 
 













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου