ICT - ICT at 1st Model Experimental Primary School Thessaloniki - SPE-AUTh

ICT at 1st Model Experimental Primary School Thessaloniki - SPE-AUTh

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Τα παιδιά του Ομίλου Κώδικα στην Κεντρική σκηνή του 10ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής

Την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, οι 16 μαθητές  του Ομίλου Κώδικα (Coding Club) του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης [εντ. ΑΠΘ] παρουσίασαν στην κεντρική σκηνή του 10ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής, στο NOESIS (Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας) την εργασία τους με τίτλο:

"MICRO:MONSTERS | Κατασκευάζουμε και προγραμματίζουμε τα δικά μας Μικρό-Τέρατα με ηλεκτρονικές πλακέτες micro:bit"

Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές του Code Club του σχολείου μας, σχεδίασαν, κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν τα δικά τους micro:monsters με ηλεκτρονικές πλακέτες micro:bit. Τα έργα των μαθητών αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος «Τέμπο».

Το Τέμπο (tempoproject.org) στόχο έχει να αναπτύξει εκπαιδευτικά συνεργατικά σενάρια μη τυπικής μάθησης με διάφορες πλακέτες μικροεπεξεργαστών (πχ. micro:bit, Bare Conductive Touch Board, Arduino, Raspberry Pi). 

Το ΤΕΜΠΟ project πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Υπ. Διδακτόρισσα Ιωάννα-Μυρτώ Χατζηγεωργίου, του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, η οποία μας δάνεισε και τον απαραίτητο εξοπλισμό και την ευχαριστούμε θερμά για όλη της τη βοήθεια και υποστήριξη!
Στόχος της εργασίας μας είναι να εφαρμόσει και να αναδείξει καινοτόμες τεχνικές εκπαίδευσης με χρήση ηλεκτρονικών πλακετών για την καλλιέργεια τόσο της υπολογιστικής σκέψης (Computational Thinking) και των δεξιοτήτων προγραμματισμού, όσο και για την καλλιέργεια μουσικής παιδείας και σύνδεσης της με την Πληροφορική.

Πολλά συγχαρητήρια παιδιά για τα καταπληκτικά σας hi-tech τερατάκια και την ωραία παρουσίαση που κάνατε!

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Λία [Θεοδούλη] Τερζίδου







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου