ICT - ICT at 1st Model Experimental Primary School Thessaloniki - SPE-AUTh

ICT at 1st Model Experimental Primary School Thessaloniki - SPE-AUTh

Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Μαθητές του σχολείου μας εκθέτουν στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με το καινοτόμο project AstronART!

Στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος "Τεχνολογία & Τέχνη", το σχολείο μας έχει την χαρά να  συμμετέχει παράλληλα και στο καινοτόμο πρόγραμμα με τίτλο "δημιούργησε τον κόσμο που θέλεις να ζεις", της ομάδας astronART, δημιουργώντας διαδραστικά έργα τέχνης!

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με τους μαθητές της ΣΤ2, κατα το Σχολικό Έτος 2016-2017 και σε συνεργασία των εκπαιδευτικών Εικαστικών [Αντιγόνη Μανωλίδου] και της εκπαιδευτικού Πληροφορικής [Θεοδούλη Τερζίδου]. Οι μαθητές δημιούργησαν διαδραστικά έργα τέχνης, στα οποία έδωσαν "φωνή" με χρήση της καινοτόμου τεχνολογίας της Bare Conductive. Το ειδικό υλικό και όλος ο μεταφερόμενος εξοπλισμός μας παραχωρήθηκε με την μορφή ενός AstronART Toolkit, από την ομάδα astronARTτην οποία και ευχαριστούμε θερμά για την ευκαιρία που έδωσε στο σχολείο μας [...και σε εμάς τις εκπαιδευτικούς προσωπικά], να συμμετέχουμε σε κάτι τόσο όμορφο και δημιουργικό! Να ευχαριστήσουμε επίσης θερμά και τη δασκάλα του ΣΤ2, κυρία Αθηνά Νταναβάρα, η οποία διευκόλυνε τόσο πολύ το έργο μας! 


Το ειδικά σχεδιασμένο AstronART Toolkit, που αξιοποιήσαμε τόσο μέσα στην αίθουσα των εικαστικών όσο και στο εργαστήριο Πληροφορικής, περιλαμβάνει μικροεπεξεργαστές, ηλεκτρική αγώγιμη μπογιά, και επιπλέον υλικό υψηλής τεχνολογίας.

Αποτέλεσμα της ομαδικής δουλειάς των μαθητών είναι η δημιουργία 5 διαφορετικών και καινοτόμων έργων, τα οποία δίνουν μια νέα διάσταση στην αντίληψη της τέχνης, προσθέτοντας το στοιχείο του ήχου! 

Τα έργα μας, μαζί με τα έργα των άλλων σχολείων της ομάδας astronART, θα εκτεθούν σε ειδική έκθεση στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, τα εγκαίνια της οποίας είναι την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 και ώρα 12:00μμ. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 27 Μαΐου 2017 και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Το project AstronART στοχεύει στην ενδυνάμωση των πολιτών της επόμενης γενιάς ώστε να αποτελέσουν καταλύτη καινοτομίας και αλλαγής σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο. Είναι ένα εκπαιδευτικό, πολιτιστικό πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων που ερευνά και αξιολογεί καινοτόμες STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Math) εκπαιδευτικές μεθοδολογίες.

Ευχόμαστε και άλλα παιδιά να έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με αντίστοιχα projects και να ανακαλύψουν ότι η τεχνολογία μπορεί να είναι δημιουργική και ότι η τέχνη μπορεί να εκφραστεί και με χρήση της τεχνολογίας!

Σας περιμένουμε λοιπόν όλους να μας δείτε...και να μας ακούσετε! :)

Ημέρες και ώρες λειτουργίας Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης:
  • ΔΕΥΤΕΡΑ - ΤΡΙΤΗ - ΤΕΤΑΡΤΗ: ΚΛΕΙΣΤΑ
  • ΠΕΜΠΤΗ: 10:00 – 22:00
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 10:00 - 19:00
  • ΣΑΒΒΑΤΟ: 10:00 – 18:00
  • ΚΥΡΙΑΚΗ: 11:00 – 15:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου